Ensihoidon avausjaksossa Maria keskustelee kardiologi Ilkka Tieralan kanssa yhdestä ensihoidon ja päivystysten yleisimmästä potilasryhmästä – rintakipuisen potilaan kohtaamisesta ja sepelvaltimokohtauksen tunnistamisesta.

Mistä ne riskipotilaat tunnistaa? Mitä EKG kertoo ja voiko sillä poissulkea sydäninfarktin mahdollisuuden? Milloin voi ”äksätä” – vai voiko koskaan? Miten anamneesi otetaan ja mitä ne päätökseen vaikuttavat merkittävät riskitekijät ovatkaan? Pitäisikö troponiini määrittää jo kentällä? Miten kardiologi päättää STEMIssä: liuotus vai primääri PCI? Entä milloin ne nSTEMI-potilaat pitää angioida?

Lisäksi käydään läpi myös sepelvaltimokohtausten muuta lääkehoitoa ja esimerkiksi milloin beetasalpaus on aiheen – vai onko? Innolla jäämme odottamaan Ilkan seuraavaa vierailua, jolloin pureudumme EKG-diagnostiikkaan.

 

Kaikki jaksot ovat kuunneltavissa myös Apple Podcasts-palvelussa

Apple Podcasts

(Jaksoluettelo päivittyy Applen palveluun noin vuorokauden viiveellä.)


 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s